Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://elib.umsa.edu.ua/jspui/handle/umsa/6931
Назва: Визначення фізико-хімічних та мікробіологічних показників якості житнього хліба
Інші назви: Determination of physico-chemical and microbiological indicators of quality of rye bread
Определение физико-химических и микробиологических показателей качества ржаного хлеба
Автори: Іващенко, Олена Дмитрівна
Копанцева, Лариса Миколаївна
Калашник, Костянтин Юрійович
Ivaschenko, O.
Kopantseva, L.
Kalashnyk, K.
Иващенко, Елена Дмитриевна
Копанцева, Лариса Николаевна
Калашник, Константин Юрьевич
Ключові слова: кислотність
вологість
мікробіологічний аналіз
acidity
humidity
microbiological analysis
кислотность
влажность
микробиологический анализ
Дата публікації: 18-бер-2014
Видавець: ПУЕТ
Бібліографічний опис: Іващенко О. Д. Визначення фізико-хімічних та мікробіологічних показників якості житнього хліба / О. Д. Іващенко, Л. М. Копанцева, К. Ю. Калашник // Актуальні проблеми теорії і практики експертизи товарів : матеріали І міжнародної науково-практичної інтернет-конференції, Полтава, 18–20 березня, 2014. – Полтава : ПУЕТ, 2014. – С. 180–183.
Короткий огляд (реферат): Хліб є основним постачальником вуглеводів - головного енергетичного компонента їжі. Він містить у собі поживні речовини, необхідні людині. У хлібі є білки, вуглеводи, вітаміни груп В, РР, мінеральні сполуки, наприклад життєво важливі організму солі кальцію, заліза, фосфору. І що ще важливіше, хліб має рідкісну властивість – він не приїдається, не може набриднути людям. Хліб – практично єдиний продукт, який не втрачає своєї привабливості, зберігає здатність залишатися корисним, навіть якщо його використовують у їжу не відразу. Якщо хліб зачерствіє, він усе одно корисний для харчування людини. Сьогодні хлібом людина майже наполовину вдовольняє потребу організму у вуглеводах, на третину – в білках, понад половину – вітамінів групи В, солях фосфору і заліза. Хліб на 30% покриває нашу потреба у калоріях. Деякі вчені вважають, що властивість хліба викликати в людини почуття ситості залежить від глютамінової кислоти, котра міститься в білкових речовинах хліба та відіграє важливу роль у процесах обміну в організмі. Цим, на думку фахівців, пояснюється прагнення голодної людини вгамувати голод насамперед хлібними продуктами
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://elib.umsa.edu.ua/jspui/handle/umsa/6931
Розташовується у зібраннях:Наукові праці

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Ivashchenko_Vyznachennya_yakosti_zhytnyogo_hliba.pdf370,7 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.